NoviceInteraktivna delavnica: Seznanite se s pogoji za zagotavljanje skladnosti medicinskih pripomočkov

Vloga distributerjev in uvoznikov v distribucijski verigi z vidika zagotavljanja varnih in učinkovitih medicinskih pripomočkov in IVD medicinskih pripomočkov postaja vse pomembnejša – tako na trgu Evropske unije kot tudi v Republiki Sloveniji. Obveznosti distributerjev in uvoznikov pa se z uredbama MDR in IVDR spreminjajo.

Diabetes – pandemija sodobnega časa

Sladkorna bolezen velja za tiho pandemijo sodobnega časa. Z diabetesom namreč živi več kot 60 milijonov Evropejcev, med katerimi ima 90 % diabetes tipa 2.

Optimiziranje uvajanja terapij v slovenski zdravstveni sistem

Na prvem FORUMU MedTech Slovenija smo na podlagi diskusij v sklopu okrogle mize »OPTIMIZIRANJE UVAJANJA TERAPIJ V SLOVENSKI ZDRAVSTVENI SISTEM« oblikovali konstruktivne zaključke, ki nam bodo služili kot iztočnica za nadaljnje delo in pozitivne premike na omenjenem področju.

Ste bili z nami na 1. FORUMU MedTech Slovenija? Poglejte nekaj utrinkov!

Naš največji dogodek, ki je v fokus postavil pomen inovativnih terapij in medicinskih tehnologij za učinkovito zdravstveno oskrbo, je konec septembra uspešno povezal številne deležnike s področja slovenskega zdravstva in strokovnjake, ki so nam približali dobre prakse iz tujine.

Nova izobraževalna spletna platforma E-VIGILANCA za MDR in IVDR medicinske pripomočke

Na 1. FORUMU MedTech Slovenija smo prvi dan dogodka, 22. 9.2022, predstavili novo izobraževalno spletno platformo za MDR in IVDR medicinske pripomočke E-VIGILANCA