NoviceSeminar: Zakonodaja in regulativa v zdravstvu - v živo in online

Seminar: Zakonodaja in regulativa v zdravstvu - v živo in online

14. decembra 2023 na CPU

Sporočilo za medije: Svetovni dan diabetesa

LJUBLJANA, 13. november 2023 – Sladkorna bolezen velja za tiho pandemijo moderne dobe. Število obolelih strmo narašča, samo v Sloveniji je sladkornih bolnikov več kot 120 tisoč, v Evropi pa že več kot 61 milijonov. Zato se povečuje tudi finančno breme bolezni, ki je povezano predvsem z obvladovanjem zapletov. V GZS Zbornici MedTech Slovenija zato ob 14. novembru, Svetovnem dnevu diabetesa, opozarjajo na vrednost, ki jo v zdravstvenem sistemu in pri obravnavi sladkornih bolnikov ustvarjajo kakovostni, sodobni in dostopni medicinski pripomočki. Z boljšim upravljanjem sladkorne bolezni namreč lahko prispevajo k boljšim izidom zdravljenja, višji kakovosti življenja ter manjši obremenitvi zdravstvenih sistemov in širših družbenih struktur.

Ne zamudite: Gospodarska delegacija na sejem Arab Health v Dubaju

Vabimo vas, da od 28. januarja 2024 do 1. februarja 2024 v okviru gospodarske delegacije obiščete največji mednarodni strokovni sejem na Bližnjem vzhodu s področja medicine in medicinske opreme, Arab Health.

Sporočilo za medije: FORUM MedTech Slovenija

LJUBLJANA, 3. oktober 2023 – V Ljubljani se je med 28. in 29. septembrom odvijal 2. FORUM MedTech Slovenija, osrednji strokovni dogodek na področju medicinskih tehnologij in pripomočkov. V pestri zasedbi deležnikov s področja zdravstva ter predstavnikov industrije in odločevalcev se je pokazal konsenz, da Slovenija na področju medicinskih pripomočkov in tehnologij potrebuje strategijo, ki bo zagotovila podporo kakovostni, na vrednosti temelječi oskrbi bolnikov, ki se osredotoča na optimalne izide zdravljenja.

Približuje se 2. FORUM MedTech Slovenija

Priprave na 2. FORUM MedTech Slovenija, ki bo potekal 28. in 29. septembra v prostorih Zdravniške zbornice Slovenija, so v polnem teku. Z osrednjim dogodkom industrije medicinskih pripomočkov gradimo uspešno platformo za dialog med vsemi deležniki v zdravstvu, ki že daje tudi konkretne rezultate. Bodite del skupnih rešitev

OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE: Predlog novega Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023

obveščamo Vas, da je bilo z ravni Vlade RS v Državni zbor v obravnavo in sprejem poslano besedilo Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (oznaka ZIUOPZP), ki pa bo šele obravnavano, sprejeto in za tem šele objavljeno v Uradnem listu RS, s čimer pridobi dejansko veljavo in uporabo.

OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE GZS: Sprejeti interventni ukrepi za pomoč gospodarstvu za omilitev posledic, ki so jih povzročile poplave v avgustu 2023

Obveščamo vas, da je Državni zbor včeraj na seji 9. 8. 2023 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F). Gre za interventne ukrepe, ki veljajo do 31. decembra 2023, če ni pri posameznem ukrepu določeno drugače. Gre za spremembe in ukrepe, ki začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, kjer do tega trenutka še niso bile objavljene.  

Napovedujemo 2. FORUM MedTech Slovenija!

Preden se podate na zaslužen oddih, si v svojih koledarjih 28. in 29. september 2023 rezervirajte za našo dvodnevno konferenco FORUM MedTech Slovenija! Letos bo še posebej zanimiva in aktualna, saj jo posvečamo tematikam in razpravam, ki jih bo vodila vsebinska rdeča nit: DOSTOPNA IN ENAKOVREDNA OBRAVNAVA UPORABNIKA ZDRAVSTVENIH STORITEV, ki je temeljna vrednota in osnova sodobne, zdrave družbe.

Letni zbor članov

Člani GZS Zbornice MedTech Slovenija smo se 8. junija v prijetnem vzdušju zbrali na našem tradcionalnem letnem zboru.

Za nami je MedTech Forum v Dublinu

Konec maja je v Dublinu potekal MedTech Forum, ki sta ga skupaj organizirala Medtech Europe ter Irish MedTech Association. Na našem osrednjem dogodku je medtech industrija znova dokazala svojo ključno vlogo pri inovacijah in razvoju sodobne, zdrave ter vitalne družbe. Letošnji program je bil vrhunski, z aktualnimi temami, odličnim strokovnim programom in izvrstnimi priložnostmi za mreženje.