Novice5. ZBOR ČLANOV GZS ZBORNICE MEDTECH SLOVENIJA

6. junija 2024 smo se zbrali na 5. Zboru članov GZS Zbornice MedTech Slovenija, se podučili o smernicah trajnostnega poslovanja, spoznali nove člane in poslovne partnerje, s katerimi sodelujemo v okviru stebra mala podjetja zdravstvo, podelili zahvale aktivnim članom, se zahvalili naši predsednici, s katero sodelujemo že 10 let in programskemu odboru 2. FORUMA MEDTECH SLOVENIJA, ter podelili posebne zahvale za presežno delo v obliki abonmaja Šentjakobskega gledališča v Ljubljani. Potrdili smo tudi nov programski odbor za 3. FORUM MEDTECH SLOVENIJA (27.3.2025), ki bo jeseni pričel z delom.

Poslovna inteligenca (BI) in finančni kontroling

Spoznajte orodja poslovne inteligence (BI) in na delavnici s finančnim svetovalcem izzive klasičnega poročanja spremenite v priložnosti za izboljšanje uspešnosti poslovanja! Z veseljem vas vabimo na brezplačni online seminar za člane GZS Zbornice MedTech Slovenija, ki bo potekal v torek, 18. junija ob 10. uri prek povezave Microsoft Teams.

Interaktivna delavnica KLJUČ DO USPEŠNEGA JAVNEGA NAROČANJA: RAZUMEVANJE ZAKONODAJNIH OKVIRJEV ZA PONUDNIKE

V sodelovanju s strokovnjaki pravne in regulatorne stroke vam bomo predstavili eno izmed najbolj kompleksnih področij javnega naročanja – javno naročanje v zdravstvu. Izvedeli boste, na kaj vse morate biti pozorni in kakšne pogoje morate izpolnjevati, če nastopate kot ponudnik pri javnih naročilih.

Področje javnih naročil je eno izmed najbolj spreminjajočih se področji prava, kar pomeni, da morajo biti ponudnik seznanjeni tako z zakonodajnimi spremembami, kakor z aktualno prakso Državne revizijske komisije, v kolikor želijo uspešno konkurirati.

Na delavnici si bomo ogledali, kakšne so regulatorne zahteve za ponudnika, ki izhajajo iz direktiv MDR in IVDR, ter kako lahko vplivajo prehodne določbe obeh uredb na izvajanje javnih naročil. Posebej se bomo posvetili tudi napotkom za uspešno pripravo dokumentacije za oddajo vloge na javnem naročilu, na katere morate biti kot ponudnik še posebej pozorni.

Spoznajte davčno-pravne vidike bonitet in izplačil nagrad zaposlenim

Brezplačno spletno predavanje za člane Zbornice MedTech Slovenija

Delodajalci se pogosto poslužujejo različnih načinov nagrajevanja svojih zaposlenih, bodisi z dodatnimi bonusi bodisi z različnimi ugodnostmi v naravi. Ne glede na obliko nagrajevanja je za oba, tako delavca kot delodajalca, izjemno pomembno razumevanje davčne obravnave teh ugodnosti. Ključno je vprašanje, ali se določena ugodnost lahko izplača ali podari obdavčeno ali neobdavčeno.

Poznate nevarnosti »phishinga«? Opremite se z osnovnimi IT znanji!

Brezplačno spletno predavanje za člane Zbornice MedTech Slovenija

Phishing je ena najpogostejših oblik kibernetskih napadov, kjer napadalci z lažnimi sporočili poskušajo pridobiti občutljive podatke, kot so gesla, številke kreditnih kartic in druge osebne informacije. Zaradi svoje narave so med pogostimi tarčami napadalcev tudi manjša podjetja, saj običajno nimajo zaposlenih usposobljenih strokovnjakov in razvitih ustreznih orodij za kibernetsko zaščito, zaradi česar so tudi bolj ranljiva.

Za nami je izjemno prijeten in uspešen prvi sestanek stebra MALA PODJETJA - ZDRAVSTVO

Udeležencem smo predstavniki stebra ter strokovnjaki in partnerji GZS Zbornice MedTech predstavili vizijo podpore podjetnikom pri aktualnih poslovnih izzivih ter ključne prednosti, ki jih spodbujamo s sinergičnimi učinki članstva. Zelo pomembna dodana vrednost srečanja za nas pa je bilo tudi spoznavanje konkretnih problematik, s katerimi se mikro, mala in srednje velika podjetja srečujejo pri vsakodnevnem poslovanju. V zbornici se bomo zagotovo potrudili, da jih bomo v celoti učinkovito naslovili.

Prvi sestanek novega stebra MALA PODJETJA – ZDRAVSTVO

Vabimo vas, da se pridružite novemu in vznemirljivemu podjetniškemu stebru Mala podjetja – Zdravstvo, ki ga ustanavlja GZS Zbornica MedTech Slovenija. Naš cilj je združiti moči in se skupaj spopasti z izzivi, s katerimi se srečujejo mala podjetja, ki delujejo na področju zdravstva.

Sporočilo za medije: predlog Zakona o medicinskih pripomočkih

Slovenija potrebuje učinkovito in sodobno zakonodajno ureditev na področju medicinskih pripomočkov

SPLETNI SEMINAR: Prihodnost medicinskih tehnologij ter njihova dostopnost v luči PREDLOGA NOVEGA ZAKONA O MEDICINSKIH PRIPOMOČKIH

Na delavnici bomo izpostavili najbolj pomembne točke, ki lahko vplivajo na delovanje trga. Na ta način boste deležniki, ki delujete v sistemu medicinskih tehnologij pridobili ključne informacije katere obveznosti vas poleg izpolnjevanja zahtev MDR in IVDR čakajo v prihodnje.

Obiskali smo Arab Health

Od 29. januarja do 1. februarja je v Dubaju potekal sejem medicinske opreme Arab Health, na katerem se je na skupnem razstavnem prostoru v organizaciji SPIRIT Slovenija in naše zbornice uspešno predstavilo 14 slovenskih podjetij s področja medicinskih storitev ter proizvodnje medicinske opreme in pripomočkov, v Dubaj pa se je odpravilo še dodatnih 14 slovenskih podjetij. Na sejmu je sicer sodelovalo več kot tri tisoč razstavljavcev iz 183 držav, obiskalo pa ga je več kot 135 tisoč ljudi.