Novice



2. sestanek stebra MALA PODJETA – ZDRAVSTVO

V Zbornici MedTech Slovenija bomo septembra nadaljevali z gradnjo novega stebra MALA PODJETJA – ZDRAVSTVO. Uspešen in odlično obiskan prvi sestanek nam je dal potrditev, da smo na pravi poti, da združimo moči in se skupaj spopademo z izzivi, s katerimi se srečujejo mala podjetja, ki delujejo na področju zdravstva. Zato se bomo ponovno sestali 25. septembra v učilnici G Gospodarske zbornice Slovenije na Dimičevi ulici 13.

Poslovna inteligenca (BI) in finančni kontroling

Spoznajte orodja poslovne inteligence (BI) in na delavnici s finančnim svetovalcem izzive klasičnega poročanja spremenite v priložnosti za izboljšanje uspešnosti poslovanja! Z veseljem vas vabimo na brezplačni online seminar za člane GZS Zbornice MedTech Slovenija, ki bo potekal v torek, 18. junija ob 10. uri prek povezave Microsoft Teams.

Interaktivna delavnica KLJUČ DO USPEŠNEGA JAVNEGA NAROČANJA: RAZUMEVANJE ZAKONODAJNIH OKVIRJEV ZA PONUDNIKE

V sodelovanju s strokovnjaki pravne in regulatorne stroke vam bomo predstavili eno izmed najbolj kompleksnih področij javnega naročanja – javno naročanje v zdravstvu. Izvedeli boste, na kaj vse morate biti pozorni in kakšne pogoje morate izpolnjevati, če nastopate kot ponudnik pri javnih naročilih.

Področje javnih naročil je eno izmed najbolj spreminjajočih se področji prava, kar pomeni, da morajo biti ponudnik seznanjeni tako z zakonodajnimi spremembami, kakor z aktualno prakso Državne revizijske komisije, v kolikor želijo uspešno konkurirati.

Na delavnici si bomo ogledali, kakšne so regulatorne zahteve za ponudnika, ki izhajajo iz direktiv MDR in IVDR, ter kako lahko vplivajo prehodne določbe obeh uredb na izvajanje javnih naročil. Posebej se bomo posvetili tudi napotkom za uspešno pripravo dokumentacije za oddajo vloge na javnem naročilu, na katere morate biti kot ponudnik še posebej pozorni.

Spoznajte davčno-pravne vidike bonitet in izplačil nagrad zaposlenim

Brezplačno spletno predavanje za člane Zbornice MedTech Slovenija

Delodajalci se pogosto poslužujejo različnih načinov nagrajevanja svojih zaposlenih, bodisi z dodatnimi bonusi bodisi z različnimi ugodnostmi v naravi. Ne glede na obliko nagrajevanja je za oba, tako delavca kot delodajalca, izjemno pomembno razumevanje davčne obravnave teh ugodnosti. Ključno je vprašanje, ali se določena ugodnost lahko izplača ali podari obdavčeno ali neobdavčeno.

Poznate nevarnosti »phishinga«? Opremite se z osnovnimi IT znanji!

Brezplačno spletno predavanje za člane Zbornice MedTech Slovenija

Phishing je ena najpogostejših oblik kibernetskih napadov, kjer napadalci z lažnimi sporočili poskušajo pridobiti občutljive podatke, kot so gesla, številke kreditnih kartic in druge osebne informacije. Zaradi svoje narave so med pogostimi tarčami napadalcev tudi manjša podjetja, saj običajno nimajo zaposlenih usposobljenih strokovnjakov in razvitih ustreznih orodij za kibernetsko zaščito, zaradi česar so tudi bolj ranljiva.

Prvi sestanek novega stebra MALA PODJETJA – ZDRAVSTVO

Vabimo vas, da se pridružite novemu in vznemirljivemu podjetniškemu stebru Mala podjetja – Zdravstvo, ki ga ustanavlja GZS Zbornica MedTech Slovenija. Naš cilj je združiti moči in se skupaj spopasti z izzivi, s katerimi se srečujejo mala podjetja, ki delujejo na področju zdravstva.

Arhiv: Seminar: Zakonodaja in regulativa v zdravstvu - v živo in online

Arhiv: Seminar: Zakonodaja in regulativa v zdravstvu - v živo in online

14. decembra 2023 na CPU

Ne zamudite: Gospodarska delegacija na sejem Arab Health v Dubaju

Vabimo vas, da od 28. januarja 2024 do 1. februarja 2024 v okviru gospodarske delegacije obiščete največji mednarodni strokovni sejem na Bližnjem vzhodu s področja medicine in medicinske opreme, Arab Health.

Približuje se 2. FORUM MedTech Slovenija

Priprave na 2. FORUM MedTech Slovenija, ki bo potekal 28. in 29. septembra v prostorih Zdravniške zbornice Slovenija, so v polnem teku. Z osrednjim dogodkom industrije medicinskih pripomočkov gradimo uspešno platformo za dialog med vsemi deležniki v zdravstvu, ki že daje tudi konkretne rezultate. Bodite del skupnih rešitev

Napovedujemo 2. FORUM MedTech Slovenija!

Preden se podate na zaslužen oddih, si v svojih koledarjih 28. in 29. september 2023 rezervirajte za našo dvodnevno konferenco FORUM MedTech Slovenija! Letos bo še posebej zanimiva in aktualna, saj jo posvečamo tematikam in razpravam, ki jih bo vodila vsebinska rdeča nit: DOSTOPNA IN ENAKOVREDNA OBRAVNAVA UPORABNIKA ZDRAVSTVENIH STORITEV, ki je temeljna vrednota in osnova sodobne, zdrave družbe.