Zbornica MedTech Slovenija

NoviceNapovedujemo 2. FORUM MedTech Slovenija!

Preden se podate na zaslužen oddih, si v svojih koledarjih 28. in 29. september 2023 rezervirajte za našo dvodnevno konferenco FORUM MedTech Slovenija! Letos bo še posebej zanimiva in aktualna, saj jo posvečamo tematikam in razpravam, ki jih bo vodila vsebinska rdeča nit: DOSTOPNA IN ENAKOVREDNA OBRAVNAVA UPORABNIKA ZDRAVSTVENIH STORITEV, ki je temeljna vrednota in osnova sodobne, zdrave družbe.

Letni zbor članov

Člani GZS Zbornice MedTech Slovenija smo se 8. junija v prijetnem vzdušju zbrali na našem tradcionalnem letnem zboru.

Za nami je MedTech Forum v Dublinu

Konec maja je v Dublinu potekal MedTech Forum, ki sta ga skupaj organizirala Medtech Europe ter Irish MedTech Association. Na našem osrednjem dogodku je medtech industrija znova dokazala svojo ključno vlogo pri inovacijah in razvoju sodobne, zdrave ter vitalne družbe. Letošnji program je bil vrhunski, z aktualnimi temami, odličnim strokovnim programom in izvrstnimi priložnostmi za mreženje.

Seminar: Pot do varne in zakonite izvedbe javnega naročila v zdravstvu

Na dogodku bomo odgovorili na vprašanja, s katerimi se redno soočate tako ponudniki, kakor naročniki v zdravstvu. Nakup opreme, medicinskih pripomočkov in investicij v zdravstvu namreč od vseh deležnikov v procesu nakupa zahteva poznavanje specifik tako predpisov s področja javnega naročanja, kakor regulatornih zahtev. Deležniki včasih ne prepoznajo lastnih napak ali pa se zaradi pomanjkanja znanja celo ne zavedajo svojih pravic oziroma omejitev.

Nov upravni odbor naše zbornice

V Zbornici MedTech Slovenija smo nedavno dobili nov upravni odbor, ki ga bo kot predsednica še naprej vodila Mojca Šimnic Šolinc

NOVOST: Svetovalni telefon MedTech

Obveščamo vas, da bo od marca dalje članom ZMS enkrat mesečno na voljo odprti telefon za strokovno regulatorno svetovanje

Pozdravljamo sprejetje predloga EK za spremembo prehodnih določb MDR in IVDR

V zbornici MedTech Slovenijamo pozdravljamo sprejetje predloga Evropske komisije za spremembo prehodnih določb uredbe EU o medicinskih pripomočkih (MDR) in uredbe EU o in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkih (IVDR).

Prihaja MedTech Forum v Dublinu!

Prihaja MedTech Forum v Dublinu!

Pridružite se nam na največji konferenci na področju industrije medicinske tehnologije!

Evropski parlament podprl podaljšanje prehodnega obdobja

Evropski parlament podprl podaljšanje prehodnega obdobja

Evropski parlament je 16. februarja 2023 sprejel nespremenjen predlog Evropske komisije o podaljšanju prehodnega obdobja za uredbi MDR in IVDR, kot je bil objavljen v začetku letošnjega leta. Predlog postopno in pogojno podaljšuje roke prehodnega obdobja s 26. maja 2024 na 31. december 2027 za pripomočke z največjim tveganjem in na 31. december 2028 za pripomočke s srednjim in z nizkim tveganjem.