Novice



Sporočilo za medije: predlog Zakona o medicinskih pripomočkih

Slovenija potrebuje učinkovito in sodobno zakonodajno ureditev na področju medicinskih pripomočkov

SPLETNI SEMINAR: Prihodnost medicinskih tehnologij ter njihova dostopnost v luči PREDLOGA NOVEGA ZAKONA O MEDICINSKIH PRIPOMOČKIH

Na delavnici bomo izpostavili najbolj pomembne točke, ki lahko vplivajo na delovanje trga. Na ta način boste deležniki, ki delujete v sistemu medicinskih tehnologij pridobili ključne informacije katere obveznosti vas poleg izpolnjevanja zahtev MDR in IVDR čakajo v prihodnje.

Obiskali smo Arab Health

Od 29. januarja do 1. februarja je v Dubaju potekal sejem medicinske opreme Arab Health, na katerem se je na skupnem razstavnem prostoru v organizaciji SPIRIT Slovenija in naše zbornice uspešno predstavilo 14 slovenskih podjetij s področja medicinskih storitev ter proizvodnje medicinske opreme in pripomočkov, v Dubaj pa se je odpravilo še dodatnih 14 slovenskih podjetij. Na sejmu je sicer sodelovalo več kot tri tisoč razstavljavcev iz 183 držav, obiskalo pa ga je več kot 135 tisoč ljudi.

Vključitev v javno obravnavo predloga Zakona o medicinskih pripomočkih

Na spletnem portalu eUprave Republike Slovenije je bil 17.1.2024 objavljen predlog Zakona o medicinskih pripomočkih. Predlog smo v GZS Zbornici MedTech Slovenija težko pričakovali, saj smo že dalj časa javno opozarjali, da so spremembe v smeri ureditve in posodobitve zakonodaje nujno potrebne.

Sporočilo za medije: Svetovni dan diabetesa

LJUBLJANA, 13. november 2023 – Sladkorna bolezen velja za tiho pandemijo moderne dobe. Število obolelih strmo narašča, samo v Sloveniji je sladkornih bolnikov več kot 120 tisoč, v Evropi pa že več kot 61 milijonov. Zato se povečuje tudi finančno breme bolezni, ki je povezano predvsem z obvladovanjem zapletov. V GZS Zbornici MedTech Slovenija zato ob 14. novembru, Svetovnem dnevu diabetesa, opozarjajo na vrednost, ki jo v zdravstvenem sistemu in pri obravnavi sladkornih bolnikov ustvarjajo kakovostni, sodobni in dostopni medicinski pripomočki. Z boljšim upravljanjem sladkorne bolezni namreč lahko prispevajo k boljšim izidom zdravljenja, višji kakovosti življenja ter manjši obremenitvi zdravstvenih sistemov in širših družbenih struktur.

Ne zamudite: Gospodarska delegacija na sejem Arab Health v Dubaju

Vabimo vas, da od 28. januarja 2024 do 1. februarja 2024 v okviru gospodarske delegacije obiščete največji mednarodni strokovni sejem na Bližnjem vzhodu s področja medicine in medicinske opreme, Arab Health.

Sporočilo za medije: FORUM MedTech Slovenija

LJUBLJANA, 3. oktober 2023 – V Ljubljani se je med 28. in 29. septembrom odvijal 2. FORUM MedTech Slovenija, osrednji strokovni dogodek na področju medicinskih tehnologij in pripomočkov. V pestri zasedbi deležnikov s področja zdravstva ter predstavnikov industrije in odločevalcev se je pokazal konsenz, da Slovenija na področju medicinskih pripomočkov in tehnologij potrebuje strategijo, ki bo zagotovila podporo kakovostni, na vrednosti temelječi oskrbi bolnikov, ki se osredotoča na optimalne izide zdravljenja.

Približuje se 2. FORUM MedTech Slovenija

Priprave na 2. FORUM MedTech Slovenija, ki bo potekal 28. in 29. septembra v prostorih Zdravniške zbornice Slovenija, so v polnem teku. Z osrednjim dogodkom industrije medicinskih pripomočkov gradimo uspešno platformo za dialog med vsemi deležniki v zdravstvu, ki že daje tudi konkretne rezultate. Bodite del skupnih rešitev

OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE: Predlog novega Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023

obveščamo Vas, da je bilo z ravni Vlade RS v Državni zbor v obravnavo in sprejem poslano besedilo Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (oznaka ZIUOPZP), ki pa bo šele obravnavano, sprejeto in za tem šele objavljeno v Uradnem listu RS, s čimer pridobi dejansko veljavo in uporabo.