Novice



V GZS MedTech Slovenija izdelali Katalog sodobnih oblog za rane z opisi, poimenovanji in dimenzijami oblog ter drugih pripomočkov za oskrbo ran za zdravstvene institucije

V GZS Zbornici MedTech Slovenija v svojem delovanju v ospredje postavljamo zdravje uporabnikov in pacientov. Med številnimi aktivnosti si nenehno prizadevamo, da bi pacientom lahko zagotovili najsodobnejše medicinske pripomočke.

Predlog spremembe Zakona o javnem naročanju ZJN-3C1 uzakonjuje korupcijo

Kdo si obeta največ od sprememb pri javnem naročanju?

V MedTech Slovenija zavezani Etičnemu kodeksu poslovne prakse MedTech Europe

GZS Zbornica MedTech Slovenija je zavezana Eticnemu kodeksu poslovne prakse MedTech Europe, ki je bil v Sloveniji sprejet leta 2017. Namen kodeksa je poenotiti sodelovanje industrije medicinskih pripomočkov z zdravstvenimi delavci in zdravstvenimi organizacijami ter te odnose narediti še bolj pregledne.

Ozaveščanje vigilanci - pomembnost vigilančnega poročanja ter obveščanja in izobraževalni portal E-vigilanca za IVD medicinske pripomočke

V GZS Zbornici MedTech Slovenija nadaljujemo z razvojem e-izobraževanja, s katerim preprosto pridobite ali po potrebi osvežite svoje znanje o vigilanci.

GZS – Zbornica MedTech Slovenija: Predloga novel zakonov s področja zdravstva ustavno sporna

Predlog sprememb in dopolnitev Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter predlog novele Zakona o lekarniški dejavnosti sta po mnenju GZS – Zbornice MedTech Slovenija ustavno sporna ter odločno posegata in kršita pravice pacientov. Njuno sprejetje bi dodatno zmanjšalo dostopnost do zdravstvenih storitev za paciente. O tem so se strinjali udeleženci torkove spletne okrogle mize GZS - Zbornice MedTech Slovenija z naslovom »Koliko zdravja si lahko še privoščimo? Lahko še govorimo o ustavni pravici do zdravja?«, ki je potekala v torek, 14.9.2021.

Dnevi eZdravja - Podatkovni prostori in digitalna preobrazba zdravstva

V GZS Zbornici MedTech Slovenija med predsedovanjem Slovenije Svetu EU aktivno sodelujemo pri številnih aktivnostih, med drugim tudi sooblikujemo in smo sponzor dogodka Dnevi eZdravja - Podatkovni prostori in digitalna preobrazba zdravstva.

Vpliv novih EU pravil na trg in področje medicinskih pripomočkov: varnost, sledljivost in nove obveznosti za deležnike

Ljubljana, 26.5.2021 – Na današnji dan, po štiriletnem prehodnem obdobju, stopa v veljavo in v uporabo nova EU Uredba o medicinskih pripomočkih 2017/745 (MDR), ki predstavlja pomembno prelomnico v delovanju celotnega EU sektorja na področju medicinskih pripomočkov. Uvaja številne spremembe, kot so sledljivost izdelkov, strožji pogoji za pridobivanje certifikatov, večje obveznosti vseh deležnikov v distribucijski verigi, od zdravstvenih institucij, priglašenih organov do gospodarskih subjektov. Vse s ciljem zagotavljanja visoke ravni varovanja zdravja pacientov in uporabnikov ter spodbujanja inovacij na področju medicinskih tehnologij.