Novice



Ozaveščanje vigilanci - pomembnost vigilančnega poročanja ter obveščanja in izobraževalni portal E-vigilanca za IVD medicinske pripomočke

V GZS Zbornici MedTech Slovenija nadaljujemo z razvojem e-izobraževanja, s katerim preprosto pridobite ali po potrebi osvežite svoje znanje o vigilanci

Cilj je ozaveščanje o pomembnosti doslednega izvajanja vigilance tako med člani GZS Zbornice MedTech Slovenija, kot tudi med vsemi gospodarskimi subjekti, uporabniki in zdravstvenimi delavci na področju Republike Slovenije, ki se pri svojem delu srečujejo z medicinskimi pripomočki in IVD medicinskimi pripomočki .

Verjamemo, da le redno in pravilno izvajanje sistema vigilance s poročanjem in obveščanjem, zagotavlja visoko kakovost strokovnega dela in povečuje varnost medicinskih pripomočkov za vse nas. Zaradi slednjega ima sistem vigilance pomembno vlogo.Na izobraževalnem portalu E-vigilanca za IVD medicinske pripomočke, lahko preprosto pridobite ali po potrebi osvežite svoje znanje o vigilanci.

Vabimo vas, da preverite, v katerih primerih poročati o zapletu pri uporabi IVD medicinskega pripomočka, komu poročati in na kakšen način. Izobraževalni portal E-vigilanca za IVD medicinske pripomočke je za člane GZS Zbornice MedTech Slovenija dosegljiv na linku E-vigilanca (gzs.si).

V bližnji prihodnosti načrtujemo nadgradnjo izobraževalnega portala z novimi vsebinami. O nadgradnji vas bomo pravočasno obvestili.

 

V primeru dodatnih vprašanj, komentarjev ali samo povratnih informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu medtechslovenija@gzs.si.

Fotogalerija