Novice



Obiskali smo Arab Health

Od 29. januarja do 1. februarja je v Dubaju potekal sejem medicinske opreme Arab Health, na katerem se je na skupnem razstavnem prostoru v organizaciji SPIRIT Slovenija in naše zbornice uspešno predstavilo 14 slovenskih podjetij s področja medicinskih storitev ter proizvodnje medicinske opreme in pripomočkov, v Dubaj pa se je odpravilo še dodatnih 14 slovenskih podjetij. Na sejmu je sicer sodelovalo več kot tri tisoč razstavljavcev iz 183 držav, obiskalo pa ga je več kot 135 tisoč ljudi.

Slovenske barve so kot razstavljavci v skoraj dvesto kvadratnih metrov velikem slovenskem paviljonu zastopala podjetja Caretronic, DAGRI inženiring, Domel, Iskra Medical, IZA, Kinestica, UVC Solutions, VPD Bled, Koval, Mesi, MOOR ortotetika in prototetika, Opikar, klimatizacija in čisti prostori, RTS Medical ter TIK.

Kot obiskovalci pa so se naši delegaciji pridružili predstavniki podjetij 3Dmed, Bauerfeind, Crystal, FerroCrtalic, Educell, HYB, Imber, Lucis, Matevž Starič s.p., MedDev Rešitve s.p., Medico Veritas, Salus, TIK in Tosama. Poleg sejma so obiskali podjetje AstraGene, prvo srednjevzhodno podjetje za proizvodnjo opreme za molekularno diagnostiko, se udeležili predavanja v Dubai Science Parku in delovnega srečanja s slovenskimi podjetniki, ki delujejo v Združenih arabskih emiratih (ZAE).

Drugi dan sejma je v slovenskem paviljonu potekal tudi sprejem, na katerem je prisotne nagovorila veleposlanica Slovenije v ZAE Natalia Al Mansour. Poudarila je, da veleposlaništvo podjetjem, ki vstopajo na trg ZAE, nudi vso podporo in izpostavila konkurenčne prednosti slovenskih izdelkov na tem trgu.

Naraščajoče število slovenskih podjetij, ki se redno udeležuje sejma Arab Health, priča o poglabljanju poslovnih vezi na perspektivnem tržišču in zanimanju za slovenske izdelke s področja zdravstva, ki se po svoji kakovosti uvrščajo v evropski vrh. Sejem predstavlja odlično izhodišče za sodelovanje z zalivsko regijo in širše, kar dokazujejo izkušnje iz preteklih udeležb in vtisi letošnje slovenske delegacije, saj so se naši predstavniki domov vrnili s številnimi novimi kontakti in priložnostmi za nove posle. Hkrati obisk sejma nudi tudi vpogled v globalno sliko najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju.

Prihodnje leto bosejem Arab Health obeležil jubilejno 50. izvedbo, in sicer v dubajskem World Trade Centru med 27. in 30. januarjem 2025.

Oglejte si galerijo TUKAJ.

Oglejte si video vtise TUKAJ.

Fotogalerija