Novice



Napovedujemo 2. FORUM MedTech Slovenija!

ZA DOSTOPNO IN ENAKOVREDNO OBRAVNAVO UPORABNIKA ZDRAVSTVENIH STORITEV
 
Preden se podate na zaslužen oddih, si v svojih koledarjih 28. in 29. september 2023 rezervirajte za našo dvodnevno konferenco FORUM MedTech Slovenija! Letos bo še posebej zanimiva in aktualna, saj jo posvečamo tematikam in razpravam, ki jih bo vodila vsebinska rdeča nit: DOSTOPNA IN ENAKOVREDNA OBRAVNAVA UPORABNIKA ZDRAVSTVENIH STORITEV, ki je temeljna vrednota in osnova sodobne, zdrave družbe.

Fokus na praksi: obravnava sladkorne bolezni ter kroničnih ran
 

Bogat in zanimiv program dvodnevne strokovne konference smo zgradili na dveh stebrih, ki predstavljata še kako aktualni področji oziroma koncepta v sodobnem zdravstvu: »Regulativa« ter »Na vrednosti temelječa zdravstvena obravnava (VBHC)«. Da bomo smernice podkrepili tudi s primeri iz prakse, smo se v letošnjem letu osredotočili na področjih diabetesa ter kronične rane in preprečevanja razjed (poškodb) zaradi pritiska.

Kako bo izgledal program?

Za lažjo predstavo vsebinske dinamike smo pripravili okviren program, ki ga bomo čez poletje še izpilili in dopolnili s številnimi zanimivimi strokovnimi govorci – predstavniki vseh vpletenih deležnikov; industrije, stroke ter pacientov.

Prvi dan dogodka, 28. 9., bo uradni otvoritvi foruma sledil pregled trenutne situacije v Sloveniji na področju regulative, vrednosti temelječe zdravstvene obravnave in terapij. Seznanili se bomo z ekonomskim vidikom obravnave sladkorne bolezni ter primeri dobrih praks digitalizacije podatkov – iz Slovenije in tujine. V popoldanskem delu programa bo na okrogla miza o uporabi digitalizacije in registrov za povečanje stroškovne učinkovitosti ter kakovosti obravnave sladkorne bolezni.

Drugi dan dogodka, 29. septembra, bo predstavljena vloga društva DORS pri obravnavi kronične rane in njenem preprečevanju. Spoznali bomo evropske smernice na tem področju, ekonomski vidik obravnave bolnika in se seznanili s težavami, s katerimi se bolniki s kronično rano soočajo. Sledila bo okrogla miza o izzivih pri financiranju materialov za oskrbo ran, izboljšavi oskrbe kronične rane ter urejenosti področja preventive in preprečevanja preležanin. Kot običajno sledi zaključek Foruma s prijetnim klepetom in mreženjem.

Program, ki ga bomo do avgusta 2023 še dopolnjevali, najdete tukaj.

Prijavite se pravočasno!

Prijave na 2. FORUM MedTech Slovenija so že odprte! Letos članom ponujamo tudi prijetno novost – več oseb iz podjetja se prijavi, cenejša je kotizacija! Pripravili pa smo tudi prijazne cene kotizacij za predstavnike zdravstvenih in javnih institucij ter društev bolnikov, saj nam je pomembno, da gojimo kulturo dialoga in povezovanja.

PRIJAVA

Fotogalerija