NoviceNova izobraževalna spletna platforma E-VIGILANCA za MDR in IVDR medicinske pripomočke 

Na 1. FORUMU MedTech Slovenija smo prvi dan dogodka, 22. 9.2022, v okviru okrogle mize  DIGITALIZACIJA KOT PRIHODNOST POGODBE MED DRŽAVO IN PACIENTOM, predstavili  novo izobraževalno spletno platformo za MDR in IVDR medicinske pripomočke E-vigilanca

Kot je v uvodu predstavitve povedal Julijan Stropnik, vodja strokovne delovne skupine VIGILANCA pri GZS MedTech Slovenija, smo spletno mesto E-VIGILANCA zasnovali z namenom ozaveščanja vseh udeležencev o pomenu pravilnega upravljanja zapletov, ko se zgodijo. Namenjena je izobraževanju in učenju vseh, ki se srečujejo z medicinskimi pripomočki, tudi zdravstvenim delavcem, da pridobijo in nadgradijo znanje kako poročati o morebitnih zapletih pri uporabi medicinskih pripomočkov ter in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkov s ciljem, da bi uporabnikom, torej pacientom zagotovili varne in učinkovite pripomočke. 

Spletno mesto E-VIGILANCA bo uporabnikom dostopno v naslednjih dneh, upravlja ga Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica MedTech Slovenija, v sodelovanju in s podporo Javne agencije Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP). 

Glavni namen sistema vigilance je zaščita javnega zdravja, zdravja in varnosti pacientov ter ostalih uporabnikov medicinskih pripomočkov ter in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkov, z uvajanjem varnostno korektivnih ukrepov ter zmanjšanjem možnosti ponovitve resnih zapletov. 

Spletna platforma E-VIGILANCA  je sestavljena iz štirih modulovinformiranje in učenje, praktični vigilančni primeri, utrjevanje znanja in preizkus znanja. Skupek vseh modulov nudi možnost, da utrdite svoje znanje in opravite preizkus znanja ter pridobite certifikat kot dokazilo, da ste s področja vigilance ustrezno usposobljeni. V GZS MedTech Slovenija želimo, da platforma uporabnikom nudi usmeritve pri izvajanju sistema vigilance, spodbuja k poročanju in olajša izpolnjevanje dolžnosti poročanja. 

 


 


 

Fotogalerija