Novice



1.FORUM MedTech Slovenija: prof. dr. Borut Štabuc, dr. med., specialist gastroenterolog, internist, predstojnik KO za gastroenterologijo v UKC Ljubljana o uvajanju novih in uveljavljenih terapij v zdravljenje v Sloveniji



Na 1. FORUMU MedTech Slovenija bo sodeloval tudi prof. dr. Borut Štabuc, dr. med., specialist gastroenterolog, internist, predstojnik KO za gastroenterologijo v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani.  

V okviru okrogle mize OPTIMIZACIJA UVAJANJA TERAPIJ V SLOVENSKI ZDRAVSTVENI SISTEM, ki bo potekala v četrtek, 22. septembra 2022, bo predstavil svoje izkušnje in prizadevanja pri uvajanju novih in drugje uveljavljenih terapij v zdravljenje v Sloveniji.

S strokovnjaki in bolniki bomo na okrogli mizi poskušali odgovoriti na vprašanja kaj je tisto, kar zadržuje uvrstitev novih terapij v Sloveniji? Mnoge, v tujini že dolga leta uveljavljene terapije, v Sloveniji veljajo za ''nove''. Slovenski pacienti pa čakajo dolga leta, da bi bile uvrščene v zdravstveni sistem, pogosto pa so na zdravljenje napoteni v tujino. Kje so ovire? Zakaj so bolniki lahko obravnavani v tujini in ne doma? 

Spoznali bomo osebne zgodbe slovenskih bolnikov z dolgotrajnimi težavami in izčrpanimi možnostmi zdravljenja v Sloveniji, ki bodo delili svoje izkušnje z obravnavo pri nas in v tujini ter nam predstavili vpliv zdravljenja s sakralno nevromodulacijo na kakovost življenja.

Poleg prof. dr. Štabuca, bodo v strokovni razpravi na okrogli mizi sodelovali še Urška Kogovšek dr. med., specialistka splošne kirurgije in koloproktologije ter vodja multidisciplinarnega konzilija za bolezni in motnje v delovanju medeničnega dna, KO za abdominalno kirurgijo, UKC Ljubljana  ter Jakob Ceglar in Nataša Gorjup iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Okroglo mizo bo povezovala Simona Jamnik Čok,  iz strokovne delovne skupine NOVE TERAPIJE pri GZS Zbornici MedTech Slovenija.

Še ponovni poziv vsem članom, partnerjem in ostali zainteresirani javnosti, da s svojo udeležbo podprete 1. FORUM MedTech Slovenija, ki je naš skupni dogodek s področja medicinskih tehnologij in storitev v Sloveniji. Pripravili smo strokovne vsebine, predloge rešitev in poglede, ki so ključni pri sooblikovanju področja zdravstva v Sloveniji. Na dogodku sodelujejo domači in tuji strokovnjaki, predstavniki vseh deležnikov ključnega resorja v državi. Letošnji 1. FORUM MedTech Slovenija organiziramo letos prvič, s ciljem in vizijo, da z združenimi močmi in s konstruktivnim povezovanjem vseh deležnikov, postane tradicionalni dogodek panoge. 


Več informacij in prijave potekajo preko spletne strani 1. FORUMA MedTech Slovenija.
V primeru prijave več udeležencev iz enega podjetja, se mora vsak udeleženec posebej prijaviti preko spletnega prijavnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani dogodka.

V primeru vprašanj glede prijav in programa smo na voljo na medtechslovenija@gzs.si.

 

POMEMBNO OBVESTILO: Članom Zdravniške zbornice Slovenije udeležba na strokovnem dogodku 1. FORUM MedTech Slovenija prinaša 11 kreditnih točk. Za pridobitev kreditnih točk se morate prijaviti kot član Zdravniške zbornice Slovenije.

 

Fotogalerija