Novice



1. FORUM MedTech Slovenija: Urška Kogovšek dr.med., specialistka splošne kirurgije in koloproktologije, UKC Ljubljana o izkušnjah pri uvrstitvi v svetu uveljavljenih terapij v slovenski zdravstveni sistem



Na 1. FORUMU MedTech Slovenija bo Urška Kogovšek dr.med., specialistka splošne kirurgije in koloproktologije ter vodja multidisciplinarnega konzilija za bolezni in motnje v delovanju medeničnega dna, KO za abdominalno kirurgijo, UKC Ljubljana, spregovorila o svojih izkušnjah pri uvrstitvi v svetu uveljavljenih terapij v slovenski zdravstveni sistemV praksi obravnava bolnike s fekalno inkontinenco in jim skuša omogočiti pot do že uveljavljenega zdravljenja, četudi v tujini.

S strokovnjaki in gosti bomo na okrogli mizi OPTIMIZACIJA UVAJANJA TERAPIJ V SLOVENSKI ZDRAVSTVENI SISTEM, ki bo potekala v četrtek, 22. septembra 2022, pogledali kaj je tisto, kar zadržuje uvrstitev? Kje so ovire? Zakaj so bolniki lahko obravnavani v tujini in ne doma? Mnoge, v svetu že dolga leta uveljavljene terapije, v Sloveniji namreč veljajo za ''nove'' in slovenski pacienti čakajo dolga leta, da bi bile uvrščene v zdravstveni sistem, pogosto pa so na zdravljenje napoteni v tujino.

Spoznali pa bomo tudi osebne zgodbe slovenskih bolnikov z dolgotrajnimi težavami in izčrpanimi možnostmi zdravljenja v Sloveniji, ki bodo delili svoje izkušnje z obravnavo pri nas in v tujini ter nam predstavili vpliv zdravljenja s sakralno nevromodulacijo na kakovost življenja.

 

 Na okrogli mizi bodo sodelovali:

Prof. dr. Borut Štabuc, dr.med. – predstojnik KO GASTROENTEROLOGIJA, UKC Ljubljana

Urška Kogovšek dr.med., specialistka splošne kirurgije in koloproktologije ter vodja multidisciplinarnega konzilija za bolezni in motnje v delovanju medeničnega dna, KO za abdominalno kirurgijo, UKC Ljubljana

Jakob Ceglar, Nataša Gorjup - predstavnika ZZZS

 POMEMBNO OBVESTILO: Članom Zdravniške zbornice Slovenije udeležba na strokovnem dogodku 1. FORUM MedTech Slovenija prinaša 11 kreditnih točk. Za pridobitev kreditnih točk se morate prijaviti kot član Zdravniške zbornice Slovenije.

Vljudno vabljeni! 

Več informacij in prijave potekajo preko spletne strani 1. FORUMA MedTech Slovenija.

V primeru prijave več udeležencev iz enega podjetja, se mora vsak udeleženec posebej prijaviti preko spletnega prijavnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani dogodka.

V primeru vprašanj glede prijav in programa smo na voljo na medtechslovenija@gzs.si.

Fotogalerija