Novice



Vabljeni na okroglo mizo "Digitalizacija kot prihodnost pogodbe med državo in pacientom"

 

Trenutna situacija povezana z implementacijo MDR IN IVDR uredb odpira številna vprašanja za vse deležnike na področju zdravstva in medicinskih tehnologij - kdaj pričakovati ureditev na nacionalnem nivoju ter ali je možno zakonodajne obveznosti s pomočjo digitalizacije avtomatizirati, da se smotrno in racionalno zmanjša administrativno breme vseh deležnikov v sistemu. 

O podrobnostih in izzivih na tem področju bomo spregovorili na okrogli mizi

"Digitalizacija kot prihodnost pogodbe med državo in pacientom",

ki bo potekala 22. septembra 2022, v okviru 1. FORUMA MedTech Slovenija.  

  • Aktualno situacijo glede implementacije uredb MDR in IVDR bo predstavil Oliver Bisazza, direktor za industrijsko politiko in zunanje zadeve v evropskem združenju MedTech Europe,
  • predstavili bomo primer dobre prakse - primer danskega registra vsadkov, ki ga bo predstavila Ann-Sofie Sonne Holm-Schou iz Danske agencije za zdravila. Ga. Vesna Levašič, dr. med., vodja Registra endoprotetike Slovenije in vodja registra artroplastike Valdoltra bo predstavila primer dobre prakse registra na omenjenih področjih, ki v Sloveniji že dobro delujeta.
  • Seznanili se bomo kakšno je stanje v Sloveniji, kako poteka implementacija zakonodaje, kdaj pričakovati ureditev na nacionalnem nivoju ter ali je možno zakonodajne obveznosti s pomočjo digitalizacije avtomatizirati, da se smotrno in racionalno zmanjša administrativno breme vseh deležnikov v sistemu.
  • Predstavili bomo pomen vigilance - eden od primerov je sistem vigilance, ki je vezan na poročanje in obveščanje o zapletih z medicinskimi pripomočki in IVD medicinskimi pripomočki. Predstavljen bo tudi portal E-VIGILANCA, ki ga vzpostavlja GZS Zbornica MedTech Slovenija.

Vljudno vabljeni! 

Več informacij in prijave na spletni strani 1. FORUMA MedTech Slovenija

 

Fotogalerija