Novice



Na 1. FORUMU MedTech Slovenija tudi o tem kaj zadržuje uvrstitev v svetu uveljavljenih terapij v slovenski zdravstveni sistem in kje so ovire

 

V okviru 1. FORUMA MedTech Slovenija bo v vsebinskem sklopu "UVELJAVLJENE IN NOVE TERAPIJE – POT DO PACIENTA", na okrogli mizi o optimizaciji uvajanja terapij v slovenski zdravstveni sistem mizi, v četrtek 22. septembra 2022, potekala tudi debata - kaj zadržuje uvrstitev v svetu uveljavljenih terapij v slovenski zdravstveni sistem? KJE SO OVIRE? Zakaj so bolniki lahko obravnavani v tujini in ne doma? Mnoge, v svetu že dolga leta uveljavljene terapije, v Sloveniji veljajo za ''nove'' in slovenski pacienti čakajo dolga leta, da bi bile uvrščene v zdravstveni sistem, pogosto so na zdravljenje napoteni v tujino.

 

Predstavili bomo uvajanje ene izmed »na uvrstitev čakajočih« terapij (sakralna nevromodulacija), ki že od leta 2016 čaka na to, da ugleda zeleno luč tako za stroko kot za slovenske bolnike. O svojih izkušnjah na tem področju nam bo spregovorila Urška Kogovšek dr. med., specialistka splošne kirurgije in koloproktologije ter vodja multidisciplinarnega konzilija za bolezni in motnje v delovanju medeničnega dna, ki v praksi obravnava bolnike s fekalno inkontinenco in jim skuša omogočiti pot do že uveljavljenega zdravljenja, četudi v tujini. Spoznali bomo tudi osebne zgodbe slovenskih bolnikov z dolgotrajnimi težavami in izčrpanimi možnostmi zdravljenja v Sloveniji, ki bodo delili svoje izkušnje z obravnavo pri nas in v tujini ter nam predstavili vpliv zdravljenja s sakralno nevromodulacijo na kakovost življenja.

Vljudno vabljeni! Več informacij in prijave na spletni strani 1. FORUMA MedTech Slovenija.

 

 
 

Fotogalerija