Zapri

NoviceZbornica MedTech Slovenija je v četrtek, 11. februarja 2021 organizirala spletno okroglo mizo z naslovom “Kaj nam, zavarovancem, prinaša nov sistem zagotavljanja medicinskih pripomočkov?”

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije že vrsto let pripravlja nov sistem zagotavljanja medicinskih pripomočkov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. To področje ureja Pravilnik o seznamu in izhodiščih za vrednosti medicinskih pripomočkov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja (Uradni list RS, št. 4/20), ki je stopil v veljavo že februarja 2020. V Zbornici MedTech Slovenija, ki združuje dobavitelje in proizvajalce medicinskih pripomočkov v Sloveniji, so z okroglo mizo želeli opozoriti, da nov Pravilnik prinaša številne pomankljivosti in anomalije, ki bodo v prvi vrsti vplivale na zavarovance, z vidika dostopnosti, enakosti in zakonitosti.

V razpravi so sodelovali: Borut Sever, predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije, Drago Perkič, vodja oddelka za medicinske pripomočke na ZZZS, Mojca Šimnic Šolinc, predsednica Zbornice MedTech Slovenija za področje MDR, Matija Centrih, predsednik Združenja zasebnih lekarn, Domen Gorenšek, odvetnik.

Več informacij o okrogli mizi: Na okrogli mizi o novem sistemu zagotavljanja medicinskih pripomočkov udeleženci soglasni, da morajo biti ustrezni in kakovostni pripomočki dostopni vsem zavarovancem na enak način.

Fotogalerija