Novice



Interaktivna delavnica KLJUČ DO USPEŠNEGA JAVNEGA NAROČANJA: RAZUMEVANJE ZAKONODAJNIH OKVIRJEV ZA PONUDNIKE

V sodelovanju s strokovnjaki pravne in regulatorne stroke vam bomo predstavili eno izmed najbolj kompleksnih področij javnega naročanja – javno naročanje v zdravstvu. Izvedeli boste, na kaj vse morate biti pozorni in kakšne pogoje morate izpolnjevati, če nastopate kot ponudnik pri javnih naročilih.

Področje javnih naročil je eno izmed najbolj spreminjajočih se področji prava, kar pomeni, da morajo biti ponudnik seznanjeni tako z zakonodajnimi spremembami, kakor z aktualno prakso Državne revizijske komisije, v kolikor želijo uspešno konkurirati.

Na delavnici si bomo ogledali, kakšne so regulatorne zahteve za ponudnika, ki izhajajo iz direktiv MDR in IVDR, ter kako lahko vplivajo prehodne določbe obeh uredb na izvajanje javnih naročil. Posebej se bomo posvetili tudi napotkom za uspešno pripravo dokumentacije za oddajo vloge na javnem naročilu, na katere morate biti kot ponudnik še posebej pozorni.

Po predstavitvi bo čas za diskusijo, izmenjavo izkušenj ter iskanje rešitev za najbolj pereče izzive.

Na koncu bomo povzeli še dogajanje z evropskega MedTech Foruma 2024, ki se je letos odvil na Dunaju in vas seznanili s ključnimi vsebinami in relevantnimi trendi.

Kdaj in kako bo potekala delavnica?

Interaktivna delavnica bo potekala v četrtek, 10. oktobra 2024, od 13. do 15.ure, v obliki spletnega seminarja preko aplikacije Microsoft Teams Meeting

 Vsak udeleženec bo po zaključku spletnega seminarja prejel potrdilo o udeležbi na strokovnem izobraževanju.

 Program delavnice:

  1. Pregled aktualne prakse DKOM z vidika priprave in presoje ponudb, Milena Basta Trtnik, univ.dipl.prav.
  2. Regulatorne zahteve pri izvajanju javnih naročil za medicinske tehnologije, Marcia Elena Podboršek, mag. farm.

O PREDAVATELJICAH

Marcia Elena Podboršek, mag. farm., ima za sabo več kot dvajset let izkušenj na področju medicinskih pripomočkov, farmacije in zdravstva v javnem in zasebne sektorju. Njeno strokovno področje je znanje o zakonodajnih predpisih in interpretaciji regulatornih zahtev ter poznavanje delovanja trga medicinskih pripomočkov ter IVD v RS in Evropski uniji. Kompetence na področju medicinskih pripomočkov je pridobila kot imenovani nacionalni ekspert za RS v času delovanja pri nacionalnemu pristojnemu organu (JAZMP), sodelovala pri sprejemanju nove evropske zakonodaje skupaj z Evropsko komisijo ter implementaciji v prakso, kot zastopnica RS pa je bila tudi med ustanovnimi člani MDCG za MDR in IVDR. Ima izkušnje kot ocenjevalka za imenovanje priglašenih organov za medicinske pripomočke doma in v tujini, kot članica pa je sodelovala tudi pri delu delovnih skupin CAMD za izvajanje MDR in IVDR.

Milena Basta Trtnik, univ.dipl.prav., Bonorum d.o.o. je strokovnjakinja s področja javnega naročanja, koncesij, javno zasebnega partnerstva ter poslovanja subjektov javnega prava. Z navedenimi področji se ukvarja od leta 2005. Je dobra poznavalka delovanja javne uprave, med drugim je zaposlena kot svetovalka na Državni revizijski komisiji. Je avtorica več strokovnih člankov, soavtorica ZJN-3 in ZNKP s komentarjem, ki sta izšla pri Uradnem listu RS in izkušena predavateljica.

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena gospodarskim subjektom, ki delujejo kot ponudniki na področju javnih naročil v zdravstvu ter želijo informacije o ključnih vprašanjih, s katerimi se srečujejo pri njihovem izvajanju, pridobiti iz prve roke – tudi z možnostjo zastavljanja vprašanj in deljenja izkušenj.

Fokus bo na dobrih praksah
Verjamemo, da vam bo delavnica ponudila boljši vpogled v trenutni sistem javnih naročil v zdravstvu ter bam omogočila, da se učinkovito pripravite na izzive, ki vas čakajo na tem področju v prihodnje. Vzemite si čas, da se nam pridružite in delite svoje mnenje ter izkušnje z nami.

Vabljeni, da si rezervirate čas za delavnico v koledarju že danes!

KOTIZACIJA, UDELEŽBA IN PRIJAVA

ČLANI MEDTECH SLOVENIJA:
Za udeležence iz podjetij, ki so člani Zbornice MedTech Slovenija znaša kotizacija 160,00 EUR (z vključenim DDV-jem). V kolikor se iz posameznega podjetja, ki je član ZMS prijavita dva ali več udeležencev, znaša posamezna kotizacija 120,00 EUR (cena vključuje DDV).

ČLANI GZS:
Za udeležence iz podjetij, ki so člani GZS (vendar ne člani Zbornice MedTech Slovenija), znaša kotizacija 250,00 EUR (cena vključuje DDV). V kolikor se iz posameznega podjetja, ki je član GZS (vendar ne član Zbornice MedTech Slovenija), prijavita dva ali več udeležencev, znaša posamezna kotizacija 210,00 EUR (cena vključuje DDV).

NEČLANI GZS:
Za udeležence iz podjetij, ki niso člani GZS, znaša kotizacija 280,00 EUR (cena vključuje DDV). V kolikor se iz posameznega podjetja, ki niso člani GZS prijavita dva ali več udeležencev, znaša posamezna kotizacija 240,00 EUR (cena vključuje DDV).

Prijave sprejemamo do vključno torka, 11. 6. 2024. Odpoved udeležbe brez finančnih posledic je možna do torka, 8. 10. 2024 do 12.ure. V primeru, da prijavljeni udeleženci svoje prisotnosti (pisno/preko e-pošte na naslov medtechslovenija@gzs.si) ne odpovedo v navedenem roku ali se dogodka ne udeležijo oz. ne pošljejo drugega udeleženca, vam zaračunamo znesek kotizacije.

Kotizacijo je potrebno poravnati najkasneje dva dni pred dogodkom na poslovni račun GZS pri NLB št. 02924 – 0017841495, SKLIC 5658. Po vašem plačilu prejmete račun s strani GZS Zbornice MedTech Slovenija.

Navodila za elektronski pristop k delavnici in povezavo preko katere boste delavnico spremljali, vam bo posredovana dan pred dogodkom na vaš elektronski naslov.

Veselimo se srečanja z vami.

Prijavite se!

Fotogalerija