Novice



1.FORUM MedTech Slovenija: Sophie Carlier s primerom dobre prakse francoske državne iniciative prenove dela javnega naročanja




Na 1. FORUMU MedTech Slovenija se bo predstavila tudi Sophie Carlier, ki je na francoskem Ministrstvu za zdravje zadolžena za nacionalni program “na vrednosti temelječega javnega naročanja” in inovacije (Value-Based Procurement & Innovation Procurement Manager, PHARE Program – Responsible Procurement4Hospitals Performance program) v Generalnem direktoratu za zdravstveno ponudbo (General Directorate of Healthcare Offer).

Z 20 letnimi izkušnjami v industriji, je Sophie kot izkušena vodja na področju javnih naročil, zadolžena za razvoj inovativnih metod javnega naročanja, s ciljem izboljšanja uspešnosti in učinkovitosti francoskih javnih bolnišnic v korist bolnikov, zdravnikov in skrbnikov, bolnišnic in obsežnega francoskega zdravstvenega sistema.

Zagovarja stališče in verjame, da na vrednosti temelječe javno naročanja pozitivno prispeva  k učinkovitosti zdravstvenega sistema.  

Sophie bo v okviru vsebinskega sklopa IZBOLJŠANJE IZIDOV ZDRAVLJENJA Z UČINKOVITO PORABO SREDSTEV, v petek 23.9.2022, v uvodu predstavila primer dobre prakse francoske državne iniciative prenove dela javnega naročanja.

Sledila bo okrogla miza “Kako s sistemom javnih naročil omogočiti uvedbo novih metod in tehnologij v zdravstvu?”, kjer bomo v diskusiji z različnimi deležniki iskali odgovore na vprašanja ali smo tudi v Sloveniji pripravljeni na tovrstne nove pristope, kdaj in kako začeti.

Na okrogli mizi bodo sodelovali: Prim. mag. Dorijan Marušič, dr. med., dipl.ing. (predstavnik ekspertne skupine), Asis. Simon Hawlina, dr.med (nabava javna zdravstvena ustanova), Amadej Lah, dr.med. plast.krg. (nabava zasebna ustanova – video predstavitev), Damir Detić, dr.med. (pogled industrije), Nena Bagari Bizjak dr. med. (Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije)


POMEMBNO OBVESTILO:
Članom Zdravniške zbornice Slovenije udeležba na strokovnem dogodku 1. FORUM MedTech Slovenija prinaša 11 kreditnih točk. Za pridobitev kreditnih točk se morate prijaviti kot član Zdravniške zbornice Slovenije.


Vljudno vabljeni! 

 

Več informacij in prijave potekajo preko spletne strani 1. FORUMA MedTech Slovenija.
V primeru prijave več udeležencev iz enega podjetja, se mora vsak udeleženec posebej prijaviti preko spletnega prijavnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani dogodka.

V primeru vprašanj glede prijav in programa smo na voljo na medtechslovenija@gzs.si.

 

 

Fotogalerija