Novice1.FORUM MedTech Slovenija: dr. Vesna Levašič, dr. med., vodja Registra endoprotetike Slovenije (RES) in vodja Registra artroplastike v Ortopedski bolnišnici Valdoltra s primeri dobre prakse na nacionalnem nivojuNa 1. FORUMU MedTech Slovenija tudi dr. Vesna Levašič, dr. med., vodja Registra endoprotetike Slovenije (RES) in vodja Registra artroplastike v Ortopedski bolnišnici Valdoltra ki bo predstavila primer dobre prakse registra vsadkov na MDR in IVDR področju, ki v Sloveniji že dobro funkcionirata. 

 

Na okrogli mizi “Digitalizacija kot prihodnost pogodbe med državo in pacientom”, ki bo potekala 22. septembra 2022 v okviru vsebinskega sklopa EVROPSKA MDR IN IVDR ZAKONODAJA: OVIRA ALI POMOČ PRI DOSTOPU DO INOVACIJ MEDICINSKE TEHNOLOGIJE, bomo med drugim spregovorili tudi o vzpostavitvi registrov vseh vsadkov na nacionalnem nivoju, kot eni izmed obveznosti zakonodajnih zahtev MDR in IVDR.

Iskali bomo odgovore na vprašanja, kot so: zakaj je register ključno orodje, kako lahko pomaga v sistemu vigilance in zakaj se kaže potreba po avtomatizaciji v zdravstvenem sistemu. ​

 

Okrogla miza nam bo ponudila vpogled v širši evropski prostor in dobre prakse uvajanja MDR in IVDR, v diskusiji pa bodo poleg  dr. Vesne Levašič sodelovali tudi Carmen Klun,  vodja sektorja za medicinske pripomočke  na JAZMP,  Ann-Sofie Sonne Holm-Schou, znanstvena koordinatorka pri Danski agenciji za zdravila, Oliver Bisazza, direktor za industrijsko politiko in zunanje zadeve v evropskem združenju MedTech Europe ter ostali sogovorniki.

 

POMEMBNO OBVESTILO:
Članom Zdravniške zbornice Slovenije udeležba na strokovnem dogodku 1. FORUM MedTech Slovenija prinaša 11 kreditnih točk. Za pridobitev kreditnih točk se morate prijaviti kot član Zdravniške zbornice Slovenije.

Vljudno vabljeni! 

Več informacij in prijave potekajo preko spletne strani 1. FORUMA MedTech Slovenija.
V primeru prijave več udeležencev iz enega podjetja, se mora vsak udeleženec posebej prijaviti preko spletnega prijavnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani dogodka.

V primeru vprašanj glede prijav in programa smo na voljo na medtechslovenija@gzs.si.

Fotogalerija