Novice



Vabljeni na okroglo mizo "Optimizacija uvajanja terapij v slovenski zdravstveni sistem"


Kaj je tisto, kar zadržuje uvrstitev v svetu uveljavljenih terapij v slovenski zdravstveni sistem? Kje so ovire? Zakaj so bolniki lahko obravnavani v tujini in ne doma? Mnoge, v svetu že dolga leta uveljavljene terapije, v Sloveniji namreč veljajo za ''nove'' in slovenski pacienti čakajo dolga leta, da bi bile uvrščene v zdravstveni sistem, pogosto pa so na zdravljenje napoteni v tujino.

O podrobnostih in izzivih na tem področju bomo spregovorili na okrogli mizi

" Optimizacija uvajanja terapij v slovenski zdravstveni sistem",

ki bo potekala 22. septembra 2022, v okviru 1. FORUMA MedTech Slovenija.  

Kot primer bo na okrogli mizi predstavljeno uvajanje ene izmed »na uvrstitev čakajočih« terapij (sakralna nevromodulacija), ki že od leta 2016 čaka na to, da ugleda zeleno luč tako za stroko kot za slovenske bolnike.

O svojih izkušnjah na tem področju nam bo spregovorila Urška Kogovšek dr. med., specialistka splošne kirurgije in koloproktologije ter vodja multidisciplinarnega konzilija za bolezni in motnje v delovanju medeničnega dna, ki v praksi obravnava bolnike s fekalno inkontinenco in jim skuša omogočiti pot do že uveljavljenega zdravljenja, četudi v tujini. Spoznali pa bomo tudi osebne zgodbe slovenskih bolnikov z dolgotrajnimi težavami in izčrpanimi možnostmi zdravljenja v Sloveniji, ki bodo delili svoje izkušnje z obravnavo pri nas in v tujini ter nam predstavili vpliv zdravljenja s sakralno nevromodulacijo na kakovost življenja.

Vljudno vabljeni! 

Več informacij in prijave na spletni strani 1. FORUMA MedTech Slovenija

Fotogalerija