Novice



Pridružite se dogodku “Ustavimo poškodbe zaradi pritiska” !

 

Z dogodkom “Ustavimo poškodbe zaradi pritiska”, ki ga organizira GZS Zbornica MedTech Slovenije, se pridružujemo globalni iniciativi zdravstvene stroke in združenj pacientov ter svojcev ob svetovnem dnevu preprečevanja poškodb zaradi pritiska (PZP). Namen dogodka je osveščati o pogosto prezrtem področju preventive poškodb zaradi pritiska (imenovanih tudi razjede zaradi pritiska, preležanine ali dekubitus), zlasti tistih, ki nastajajo v domači oskrbi in socialnovarstvenih zavodih. Na dogodku bodo sodelovali priznani tuji in domači strokovnjaki, ki bodo delili svoje znanje in izkušnje o tem, kako se lahko učinkovito izognemo nepotrebnim ranam, zapletom in visokim stroškom zdravljenja ter zagotovimo boljše izide zdravljenja in višjo kakovost življenja pacientov v različnih bivalnih okoljih. Na brezplačnem dogodku bomo v družbi različnih deležnikov izpostavili problematike in izzive, s katerimi se na področju poškodb zaradi pritiska soočamo v slovenskem prostoru, predstavili dobre prakse iz tujine ter odprli možnost za dialog, izmenjavo izkušenj in iskanje konstruktivnih rešitev.

Vabljeni, da se nam pridružite pri osveščanju o možnostih preprečevanja PZP!

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je odprt za širšo javnost, k udeležbi pa še posebej pozivamo vse tiste, ki vsakodnevno skrbijo za svojce, starejše, težje pokretne ali nepokretne osebe, bolnike v domači ali institucionalni oskrbi in ki se ob tem srečujejo z izzivi preprečevanja poškodb (razjed ali preležanin) zaradi pritiska.

Na dogodku bomo ponudili različne uporabne informacije o preprečevanju, prepoznavanju in zdravljenju poškodb zaradi pritiska, pripomočkih za preprečevanje njihovega nastanka, hkrati pa bo dogodek predstavljal tudi možnost za diskusijo in postavljanje vprašanj strokovnim delavcem na tem področju.

Lokacija dogodka

Dogodek bo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije, v Dvorani A, na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani.

Prijava na dogodek

Udeležba na dogodku je brezplačna. Ker je število mest omejeno, si svoje mesto rezervirajte pravočasno.

Več o dogodku in pogojih prijave na: https://stop-pzp.gzs.si/prijava/.

Fotogalerija









b i u citat

Komentiraj